La música de les esferes (24)

Fa uns dies que va ser la primera lluna plena de la primavera. Aquest fet astronòmic indica la celebració de la Setmana Santa, el moment més important de l’any litúrgic cristià. És per això que el podcast de la música de les esferes d’avui el dedicarem exclusivament a la música sacra.
Començarem amb dos fragments de les Passions de Bach, i l’acabarem amb una improvització de Gounod d’un preludi del mateix Bach. Però entremig explorarem unes quantes versions d’autors i èpoques diferents sobre un mateix tema, l’Stabat Mater, una seqüència gregoriana llatina del segle XIII atribuïda al frare franciscà Jacopone da Todi. Així escoltarem com un motiu religiós es transforma en art i persisteix al llarg del temps per regalar-nos l’esperit amb múltiples facetes, evolucions i revolucions d’una mateixa obra llatina. Preparats per l’expedició?

» Johann Sebastian Bach · La Passió segons sant Joan
» Johann Sebastian Bach · La Passió segons sant Mateu
» Jacopone da Todi · Stabat Mater
» Giovanni Pierluigi da Palestrina · Stabat Mater
» Domenico Scarlatti · Stabat Mater
» Giovanni Battista Pergolesi · Stabat Mater
» Joseph Haydn · Stabat Mater
» Gioacchino Rossini · Stabat Mater
» Charles Gounod · Ave Maria

Descarregar-lo en mp3 · Fil RSS · iTunes · Mixcloud

~ per jacme07 a 6 Abril 2013.

2 Respostes to “La música de les esferes (24)”

  1. Hola, te escribo desde un programa de radio de Canarias que se llama Intangible 23 y está dedicado a la música libre. Nos gustaría hacerte una entrevista para que nos hables de tu podcast y de la difusión libre de la música clásica. Espero que te animes, gracias y un saludo.

  2. Ayoze de el incombustible Intangible 23 escribiendo en La música de les esferes! da por hecho que te mando un correo, aunque no sé si será buena idea eso de entrevistarme a mi (bajará el nivel del programazo que tienes ahora) un saludo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: